Presataak Privacyverklaring - Pr Pr
Robotverificatie
Als u een reactie wilt plaatsen op onze site, moet u eerst bewijzen dat u geen robot bent. U moet dan bijvoorbeeld op alle plaatjes klikken waar een vervoersmiddel op staat. Als u dit ongeveer 3 keer gedaan hebt kunt u uw reactie verzenden. Zo weten wij dat u geen robot bent. Dit systeem is gemaakt door Google. Als u uw bericht vervolgens plaatst, weet Google dat. Google kan deze informatie bijvoorbeeld zo gebruiken: Als jij op YouTube de volgende keer 'prastaap' intypt, dan denkt Google eerder dat jij Presataak bedoelt. Dan zal Presataak dan hoger in de zoekresultaten staan. Meer doet Google er niet mee. Wij doen er niks mee zonder toestemming. Wij zouden aan u kunnen vragen of wij het mogen gebruiken voor een instructie. Zonder uw toestemming doen we dat niet.
Uw naam
Als u een reactie wilt plaatsen op onze site, moet u eerst bewijzen dat u geen robot bent. U moet dan bijvoorbeeld op alle plaatjes klikken waar een vervoersmiddel op staat. Als u dit ongeveer 3 keer gedaan hebt kunt u uw reactie verzenden. Zo weten wij dat u geen robot bent. Dit systeem is gemaakt door Google. Als u uw bericht (met uw naam) vervolgens plaatst, weet Google dat. Ook als u daarna het bericht weer verwijdert. Dus Google weet je naam als je die hebt geplaatst in de reacties. Google gebruikt dit niet. Wij ook niet.
Wanneer u uw naam invoert als u zich wilt inschrijven voor het klassement, gebruiken wij uw naam wel. Uw naam staat er dan zo:
Klassement:
1. Erica Veldhuizen, 23 PresaPunten
Wanneer u anoniem wilt blijven, kunt u ook een andere naam invullen.
Uw e-mailadres
Als u een reactie wilt plaatsen, moet u uw e-mailadres invoeren. Als u bijvoorbeeld spam-berichten plaatst, mogen wij u een waarschuwing sturen. Als u daarna nog 2 keer spam-berichten zou gaan plaatsen, zou Google uw Google-account mogen verwijderen (dit geldt alleen voor Gmail omdat dat alleen van Google is). Het is dus tegen spam. U kunt natuurlijk ook een ander e-mailadres invoeren, maar Google weet dat dat nep is omdat Google weet wanneer u op welke pagina zit. Wij maken er geen probleem van als u een nep e-mailadres invoert om privacyredenen, maar als u daarmee gaat spammen, krijgt u problemen met Google.
Uw berichten
Als u een bericht plaatst op onze site, weten wij, Google en alle bezoekers dat. Als u het bericht verwijdert, weten wij het niet meer, Google wel. Andere bezoekers kunnen het al gescreenshot hebben, wij zijn daar niet aansprakelijk voor. Google kan deze informatie bijvoorbeeld zo gebruiken: Als jij op YouTube (bedrijf van Google) de volgende keer 'prastaap' intypt, dan denkt Google eerder dan dat jij Presataak bedoelt. Dan zal Presataak dan hoger in de zoekresultaten staan. Meer doet Google er niet mee. Wij doen er niks mee zonder toestemming. Wij zouden aan u kunnen vragen of wij het mogen gebruiken voor een instructie. Zonder uw toestemming doen we dat niet.
Uw computer- en browsergegevens
Wij weten een paar computer- en browsergegevens van u wanneer u online bent. Wij slaan deze niet op en krijgen deze niet te zien.
Dit weten wij momenteel van u:
Mailen
Wanneer u ons mailt, beantwoorden wij de mail en we doen niks met uw gegevens. Wanneer u een opdracht opstuurt en u hebt zich eerder ingeschreven voor het klassement, mogen wij uw naam waarmee u zich inschreef gebruiken in het klassement.
Wanneer u op een verzend-knop drukt, worden al uw gegevens naar ons gestuurd via de mail. U moet ook akkoord gaan met de privacyverklaring, dus u zou ervan moeten weten.
Hoe kunt u ervoor zorgen dat wij niks van u weten?
U kunt er helaas niet aan ontkomen dat wij weten wat uw resolutie is en uw apparaat en versie. Dit gebruiken wij zodat wij de pagina's het beste aan u kunnen laten zien. Onze pagina's passen zich automatisch aan in een bepaalde resolutie. Dit noem je een responsive design. In de mobiele stand hebben we bijvoorbeeld een een beetje ander design. Hier kunnen wij dus niks mee voor andere doeleinden.
Bij de rest kunt u er wel voor zorgen dat wij niks weten. Uw naam hoeft u niet bekend te maken. U kunt bij naam bijvoorbeeld een andere naam invoeren. Wij zullen dan wel antwoorden op een manier dat wij ervan uitgaan dat u zo heet. Als u bij naam invoert: `anoniem` of `geen-naam` of iets anders waaruit volgt dat u niet wilt dat we namen gebruiken, zullen we ook reageren zonder het gebruik van namen.
Uw e-mailadres kunt u ook anders invoeren. Als u spam plaatst, krijgt u er dan wel problemen mee. Het e-mailadres word goedgekeurd als er dit staat:
(minimaal 1 letter)@(minimaal 1 letter)(een domeinnaam-extensie bijvoorbeeld: .nl of .com)
Wanneer u u inschrijft voor het klassement, moet u wel een geldig e-mailadres invullen, want alleen opdrachten die via dat e-mailadres worden verzonden, zijn punten waard.
Uw naam word dan gebruikt in het klassement. Wij hebben liever niet dat u als naam ‘anoniem’ of iets in die richting invult bij uw naam, want dat staat raar in het klassement.
Verzin dan een naam zoals: ’erwtensoepislekker’. Uw naam mag niet meer dan 22 tekens bevatten. Kortom, inschrijven in het klassement kan niet zonder een geldig e-mailadres.
U moet echter wel verifiëren dat u geen robot bent om een reactie te kunnen plaatsen.
Google zoekmachine
Bij 'opdrachten' kunt u een opdracht zoeken. Dit werkt met een zoekmachine van Google: 'Aangepast Zoeken' of zoals Google hem noemt: 'Custom Search'. Dit is een andere zoekmachine dan de normale. Aangepast Zoeken zorgt ervoor dat de resultaten van jouw site bovenaan staan. Wij gebruiken een gratis versie, en dat betekend dat er boven de resultaten nog een aantal reclames staan. En die reclames hebben weer iets met privacy te maken. Het zijn namelijk gepersonaliseerde advertenties (behalve als u dat uit hebt staan of geen account hebt). Gepersonaliseerde advertenties zijn advertenties die expres worden weergegeven omdat het (volgens Google) binnen uw interesses valt. Dit betekent dat als u over een bepaald onderwerp veel opzoekt, Google dat onthoud en over dat onderwerp advertenties geeft. In uw Google-account instellingen kunt u dat tegenhouden.
In onze pagina's
Wij maken onze sites met Jouwweb. Dat is een websitebuilder. Je vindt Jouwweb ook terug in ons domeinnaam. Wij gebruiken een gratis versie, en dat betekend dat er boven de resultaten nog een aantal reclames staan. En die reclames hebben weer iets met privacy te maken. Het zijn namelijk gepersonaliseerde advertenties (behalve als u dat uit hebt staan of geen account hebt). Gepersonaliseerde advertenties zijn advertenties die expres worden weergegeven omdat het (volgens Google) binnen uw interesses valt. Dit betekent dat als u over een bepaald onderwerp veel opzoekt, Google dat onthoud en over dat onderwerp advertenties geeft. In uw Google-account instellingen kunt u dat tegenhouden.
Wat zouden we kunnen doen met uw gegevens?
Wij kunnen het met anderen delen, dat is het enige. Dit doen wij niet.
Wat doen we ermee?
Als wij reageren op uw berichten, gebruiken we de naam die u gebruikt. Verder kunnen wij uw een e-mailadres sturen. Dit doen wij alleen in bijzondere gevallen. Een voorbeeld is spam.
Gebruik van PresaBio of Meer Presataak Oefenplein (VEROUDERD)
Wanneer u PresaBio of Meer Presataak opent is het deels de bedoeling dat u vragen maakt. Deze vragen moeten niet per se gemaakt worden. Wanneer u deze vragen maakt worden uw antwoorden wel gestuurd naar ons e-mail adres.